Електроразпределение Север АД и ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД обявиха предложенията си

...
 Електроразпределение Север АД и ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД обявиха предложенията си
Коментари Харесай

Дружествата от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна обявиха ценовите си намерения за предстоящия ценови период

 

Електроразпределение Север АД и ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД оповестиха предложенията си към КЕВР за одобряване на нови цени за мрежови услуги и доставяне за ценовия интервал от 1 юли 2021 година до 30 юни 2022 година

 

В сходство с нормативната уредба и по отношение на упованията КЕВР да дефинира нов тригодишен регулаторен интервал от 1 юли 2021 година за електроразпределителните сдружения, Електроразпределение Север АД ще предложи да бъдат одобрени нови стойности на ценообразуващите детайли, които да образуват нужните годишни доходи за реализиране на лицензионната активност по систематизиране на електрическа сила за потребителите на Североизточна България. При по този начин препоръчаните за одобряване годишни доходи за реализиране на активността по лицензия, операторът на мрежата  ще подсигурява даването на сигурна и качествена услуга на своите клиенти. Предложението на сдружението ще включва капиталова стратегия в размер на 40 млн. лева за всяка от годините на регулаторния интервал, както и финансови и оперативни разноски. В случай че КЕВР утвърди предлагането на сдружението,  междинната последна цена за битовите консуматори ще се усили с 0,45%.

 

В заявката за одобряване на цени на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД ще бъде регистриран резултатът от продължаващия развой на либерализация на пазара и ще се съдържат претекстове по отношение на нуждата от признание на цялостния размер на надбавката за активността, регламентиран в член 10, алинея 5 от Наредба № 1 от 14.03.2017 година за контролиране на цените на електрическата сила. В случай че КЕВР утвърди направените оферти, междинната последна цена за битовите консуматори на ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД ще се усили с 1,25%. Допълнително,  ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД ще съобщи за признание и разноски, които произтичат от наложени на сдружението отговорности по Закона за енергийната успеваемост.

 

Общото нарастване за битовите консуматори на контролиран пазар при по този начин направените оферти за нови цени ще бъде 1,7%. Увеличението е изчислено при в този момент настоящите цени на всички останали участници на контролирания пазар, без да бъдат регистрирани промени на цените, които те биха декларирали за одобряване от КЕВР за идния ценови интервал.

 

*публикация

 

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР